DalPortaL.net - сайт за кучета от порода далматин

Home arrow Library arrow Други arrow Какво представлява BAER тест?

Какво представлява BAER тест?

E-mail
Оценка: / 8
PoorBest 
Publicist Angel Neychev   
Friday, 29 September 2006
Няма налични преводи


Какво представлява BAER тестът?


:)


Тестът за слух, известен като BAER улавя електрическата активност в охлюва на ухото и в слуховите пътища в мозъка на същия принцип, по който антената улавя радио- или телевизионни сигнали или по който ЕКГ-то улавя електрическата активност на сърцето. Получените вълни съдържат серия от върхове, обозначени с римски цифри: връх I е породен от охлюва, а останалите са породени вътре в мозъка. Сигналът от ухо, което е глухо, е съвършено права линия. В схемите, показани долу, кученце1 чува с двете уши, кученце 2 е глухо с лявото ухо, кученце 3 е глухо с дясното ухо, а кученце 4 е глухо и с двете уши. Тъй като получената амплитуда e много малка, е необходимо да осредним сигналите на голям брой стимули, за да ги различим от останалата електрическа активност, която не е свързана с това, което ни интересува, но също присъства на скалпа (напр. мускулната активност и др.).


:)

Сигналите постъпват в специален компютър през много малки електроди, поставени под кожата на скалпа: по един пред всяко ухо, един на върха на главата, един между и зад очите. Рядко се случва кучето да покаже някакви признаци на болка от поставянето на електродите- по-вероятно е да бъде подразнено от кабелите пред лицето му. Стимулът, породен от компютъра, се насочва към ухото през мека слушка. Всяко ухо се тества индивидуално и обикновено процедурата трае 10-15 минути. Обикновено не са необходими упойки, освен ако кучето не стане изключително раздразнително, което обикновено може да се предотврати с нежно и внимателно отношение. Накрая на процедурата се отпечатват графично резултатите от теста, показващи точно записаните диаграми. Резултатите от теста са поверителни, но анонимните детайли могат да бъдат използвани в последните публикации на изследванията на д-р Стрейн за глухотата и в обучението на ветеринарни лекари.
 

Автор:
Dr. George M. Strain
Louisiana State University
Comparative Biomedical Sciences
School of Veterinary Medicine
Baton Rouge, Louisiana 70803
Phone: 225-578-9758
Fax: 225-578-9769
E-mail: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it


Превод:
Венцислав Вичев
 

© Забранява се публикуването на статията без съгласието на DalPortal.net

Обновено на ( Friday, 22 December 2006 )
 
BulgarianRussianEnglish

Вход

Моля, влезте или се регистрирайте.
16 Септември, 2021, 06:10:53
Потребителско име или имейл адрес: Парола:
запомни име и парола

Забравена парола?

Advertisement

OSM 1
Приятели и партньори: kennel Spotmaniac | Мартен България | Монтана днес | Психология журнал | Видин инфо | Енциклопедия Окултизъм | Списание Мастило | Полезно инфо