DalPortaL.net - сайт за кучета от порода далматин

Home arrow News arrow An interview with dalmatian breeders arrow Интервю с Анна Земцова, собственик на развъдник “С Невских Островов"

Интервю с Анна Земцова, собственик на развъдник “С Невских Островов"

E-mail
Оценка: / 3
PoorBest 
Publicist Angel Neychev   
Friday, 06 July 2007
Няма налични преводи

Предлагаме на вашето внимание интервю с Анна Земцова, собственик на развъдник “С Невских Островов", Санкт Петербург, Русия. Виртуалната страница на развъдника с подробна информация за кучетата й можете да намерите на следния адрес: http://dalmatian-spb.narod.ru/

От колко време развъждате далматини?
Имам далматини от 1998 г. Развъдника съществува от 2002 г.

Защо избрахте порода далматин?
Първият ми далматин придобих случайно. Тази порода сама ме намери.

Колко далматина има във Вашият развъдник?
Сеге ние държим в къщи 9 кучета - 2 мъжки и 7 женски. Не изключвам, че това число може да се промени. На някои от възрасните кучета ние ще намерим нови стопани, някои перспективни кученца ще оставяме при нас и ще наблюдаваме как ще се развият.

Какви проблеми срещате?
Порода далматин е една от лидерите по количество и видове племенен брак и ние не правим от това проблем. Просто съществува строг отбор – ако тези проблеми застрашават здравето на кучето (глухота, голямо пречупване на опашката и т.н.), ние бракуваме такива кученца. За щастие, процентът на брак в нашите кучила не е голям, за това ние щателно изучаваме предците на нашите кучета. Но ние нямаме за цел да получаваме кучила без брак, нашата цел е да получим достойни кученца.

Какви са Вашите успехи?
През 2007 година нашият развъдник става на 5 години. Това е още млад развъдник. Но аз и моето семейство на практика сме достигнали главната ни цел – да ни се раждат кучета, които да се харесват на самите нас и с удоволствие да живеем заедно с тях. На сегашния момент ние имаме 17 шампиона (13 наше развъждане), 20 млади шампиона с нашата приставка, 2 Интершампиона (1 наше развъждане), 5 клубни шампиона (2 с нашата приставка), 35 титли CACIB, над 10 победи на специализирани изложби.

Вашите цели в развъждането?
Да получавам красиви, здрави кучета с приятен характер, добре предаващи и своя тип на потомците си, за да бъдат нашите кучета узнаваеми и еднотипни.

Има ли бъдеще породата в Русия?
Русия е препълнена с количество и разнообразие от породи. Далматинът вече не е "модна" и комерсиална порода. Но в това има и плюсове - в болшинството случаи, с далматини се занимават и притежават истински ентусиасти. Мисля, че в Русия далматина винаги ще има достатъчно количество поклонници за поддържане на поголовието и нивото на породата.

Какъв е произходът на породата според Вас? (Известно е, че все още има спорове по този въпрос).
В действителност считам, че далматина е една от древните породи кучета. Това е куче с класическо телосложение и ако човек се е опитал да направи някакви вмешателства в процеса на формиране на породата, то е само за усъвършенстване на отделните детайли.

В коя FCI група мислите, че трябва да бъде далматина?
По мое мнение, на далматина идеално му подхожда 6 FCI група - гончета и близки породи.

Какво препоръчвате на собствениците на далматини?
Старайте се, колкото се може повече да разгадаете характера и потенциала на вашия далматин. Това наистина е универсално, високо интелигентно, силно чувствително към своя стопанин куче.

Обновено на ( Friday, 06 July 2007 )
 
BulgarianRussianEnglish

Вход

Моля, влезте или се регистрирайте.
14 Юли, 2020, 06:00:23
Потребителско име или имейл адрес: Парола:
запомни име и парола

Забравена парола?

Advertisement

Приятели и партньори: kennel Spotmaniac | Мартен България | Монтана днес | Психология журнал | Видин инфо | Енциклопедия Окултизъм | Списание Мастило | Полезно инфо