DalPortaL.net - сайт за кучета от порода далматин

Home arrow Library arrow Избор на кученце arrow Изложбено куче или домашен любимец?

Изложбено куче или домашен любимец?

E-mail
Оценка: / 4
PoorBest 
Publicist Angel Neychev   
Sunday, 05 November 2006
Няма налични преводи

Ако искате вашият далматин да направи изложбена кариера, купете най-доброто кученце, което можете да си позволите и непременно от развъдник, който членува в клуба по порода в страната.

    Кучето с изложбена перспектива от самото начало струва по-скъпо. При това му трябват специални тренировки, а за участието му на изложби са необходими не малко разходи на време и средства. Ако се ограничите до “куче за дома”, помнете, че и в този случай кучето се нуждае от същите грижи, ваксинации, лечение, както и останалите му събратя от кучилото.
Често се случва и това, че хора, купили си далматин “за себе си, за вкъщи”, след няколко месеца решават, че техният любимец е най-красивия, най-добрия и имат желание да се занимават с изложбената и развъдната му кариера. Разочарованието в тази ситуация е неизбежно. Историята за Пепеляшка в кинологията е също толкова малко вероятна, както и в нашият човешки живот.

    Купувайки куче помнете, че то ще живее във вашия дом за дълго, 10-15 години, вашите деца ще пораснат и след 2-3 години могат да поискат да станат “млади кинолози”, вашите приятели могат да мечтаят за кученце, собственика на съседския ротвайлер разпалено ще ви разказва за поредната награда получена на изложба... Уверени ли сте, че няма да съжалявате за това, че навремето сте спестили някой и друг лев при покупката на кученцето? Повярвайте, че ежегодните разходи за кучето ще бъдат няколко пъти повече, а общата стойност на изгризаните и повредени вещи може да се окаже още по-внушителна от цената на малкото кученце.

    Добре преценете своите финансови възможности и перспективи. Възможно е да ви се наложи да спестите малко пари и да отложите покупката на кученце до следващата година.

Източник: "Мой любимый далматин", автор Ирина Петракова, развъдник “Терлецкая дубрава”, Русия
Превод и адаптация: Елена Нейчева, развъдник Spotmaniac, България
Обновено на ( Monday, 30 April 2007 )
 
BulgarianRussianEnglish

Вход

Моля, влезте или се регистрирайте.
27 Септември, 2021, 11:31:56
Потребителско име или имейл адрес: Парола:
запомни име и парола

Забравена парола?

Анкета

Кой раздел ви е най-полезен
 

Advertisement

Приятели и партньори: kennel Spotmaniac | Мартен България | Монтана днес | Психология журнал | Видин инфо | Енциклопедия Окултизъм | Списание Мастило | Полезно инфо